Website o naslijeđu Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju

Od zatvaranja MKSJ-a 31. decembra 2017., Mehanizam održava ovaj website u okviru svoje misije očuvanja i promovisanja naslijeđa međunarodnih krivičnih sudova UN-a.

 Posjetite website Mehanizma.

Zadarski srednjoškolci zainteresirani prezentacijom o Tribunalu

Zadar |

Predstavnici Inicijative mladih za ljudska prava u Hrvatskoj, Mia Peretić i Nikola Puharić posjetili su prirodoslovno-matematičku gimnaziju “Franje Petrića” i gimnaziju “Vladimira Nazora” u Zadru, 4. odnosno 7. prosinca gdje su održali tri prezentacije o radu Tribunala za ukupno 67 učenika ovih škola.

Zadarski srednjoškolci su imali priliku da čuju o glavnim postignućima Tribunala, te da se detaljnije upoznaju s predmetima koji su se pred Tribunalom vodili u vezi s Hrvatskom. Učenici u obe škole su pokazali zainteresovanost za temu, a pitanja koja su postavljali su se većinom odnosila na predmet Gotovina i drugi.

Većina učenika je prezentaciju ocijenila kao odličnu i istakla da se njihovo znanje o radu Tribunala značajno poboljšalo. “Saznao sam više o radu Tribunala, kako on pridonosi našem svakodnevnom životu, te koliko je njegovo postojanje važno,“ prokomentarisao je jedan od učenika iz gimnazije “Franje Petrića”.

Tribunalov Outreach program će nastaviti suradnju s Inicijativom mladih za ljudska prava u Hrvatskoj, a naredne prezentacije su planirane u srednjim školama u Dubrovniku, Đakovu, Požegi i Gospiću.